To prosta odmiana zwykłego jajka gotowanego, jedzonego z majonezem. Ta wersja zamiast żółtka posiada jajko wypełnione wcześniej przygotowaną masą żółtko + łosoś wędzony + majonez + sól + pieprz + szczypiorek. Do dzieła. Za przepis dziękuję Agnieszce :).
Co potrzebujesz dla 5 os.:
- 10 jajek od szczęśliwych kurek ugotowanych na twardo i obranych
- 100 g łososia wędzonego - drobno posiekanego
- pół pęczka szczypiorku drobno posiekanego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- Jajka przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka.
- Do dużej miski wkładamy posiekanego łososia, szczypiorek , majonez , 5 żółtek, trochę soli i pieprzu i dziabiemy widelcem, aż uzyskamy zwartą masę. W razie potrzeby można dodać więcej majonezu.
- Nakładamy małą łyżeczką do wcześniej wydrążonych jajek. Voila. Smacznego.
Wyglądają zjawiskowo, ślinka sama leci… :)
OdpowiedzUsuńznakomicie podane:) smakowicie wyszły!
OdpowiedzUsuńZapraszamy do udziału w cotygodniowej akcji dla blogerów, w której mogą powalczyć o nagrody i promocję swojego bloga http://on.fb.me/1s9IoNf
OdpowiedzUsuń