Potrzebujemy:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,p. z Carrefoura za niecałe 4zł (zrobienie go w domu to sporo czasu i pracy, której w tym przypadku po prostu szkoda)
- 6 parówek
- żółty ser krojony w plastry
- wasz ulubiony keczup
- folia aluminiowa
1. Nagrzewamy piekarnik do 200stopni
2. Ciasto francuskie kroimy na 6 równej wielkości kwadratów
3. Na każdym układamy plasterek żółtego sera, na nim parówkę i polewamy keczupem
4. Zawijamy każdą parówkę tak żeby się ciasto skleiło
5. Układamy parówki na blaszce na folii aluminiowej w takich odstępach,
aby się nie dotykały gdy ciasto urośnie
6. Wkładamy do piekarnika i wyjmujemy, gdy ciasto zacznie się rumienić
Smakowicie zajadamy.
twoje bez sezamu ale za to jakie nadziane w tym szlafroku :P..Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLubię takie szybkie przekąski, a ja kupuję parówki Pikok z lidla, w rankingu który ja czytałam zajmują trzecie miejsce, dobry wynik:)
OdpowiedzUsuńWitam, nominowałam Twój blog o zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazania zabawy !!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za nominację, jednak nie uskuteczniam tego typu łańcuszków w postaci postów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Ciebie oraz innych nominowanych.
OdpowiedzUsuńI bardzo dobrze!
UsuńSuper przepisy, póki co wypróbowałam przepis na ciasto marchewkowe i jestem zachwycona ;) Pozdrawiam, czekam na więcej przepisów!
OdpowiedzUsuńMniam moje ulubione danie:)
OdpowiedzUsuńByle nie za często, bo w piersi może nie pójść ;)
OdpowiedzUsuńidę robić :-))))
OdpowiedzUsuńWarto posmarować ciasto fransuckie jajkiem.
OdpowiedzUsuń